Hjælp mig ud! hvor svært er det at slette profil og data igen?

Du har søgt dig selv på google og fundet nogle resultater, du er ked af og gerne vil have væk. Du har oprettet en profil og vil gerne have den slettet. Hvordan fjerner du indhold fra nettet igen og hvordan får du slettet en profil. Det får du anbefalinger til her.

Det er nemmere at forebygge end at rydde op. Før du opretter en profil på et nyt medie, kan du slå det op på sitet justdelete.me og se, hvor nemt, svært eller måske endda umuligt, det er. Her finder du opskrifter til at slette indhold og hele profiler for stort set alle medier, du kan komme i tanke om.

Medierne kan sorteres efter, hvor svært det er at slippe ud og få slettet sine spor.

Disse medier er det umuligt at blive slettet fra

Du kan deaktivere indhold, sikre at det ikke kommer ud i søgemaskinernes strøm, men det fjerner ikke dine grunddata fra serveren.

Lister under “impossible” indeholder mere end 30 medier bl.a.

  • Evernote
  • YouTube
  • Wikipedia
  • WordPress.org
  • Picasa

Google

Når skaden er sket og du finder dit navn under søgeresultaterne på google. I EU har du ret til at blive slettet fra bl.a. googles servere og dermed forsvinde fra søgeresultaterne – under visse forudsætninger. Hvis ikke du kan blive slettet, kan du få pseudonymiseret dit navn ved at henvende dig til dem, der har skrevet om dig – originalkilden.

De nødvendige argumenter til at overtale originalkilden findes på Datatilsynets hjemmeside, f.eks. kan du argumentere for, at de kan bevare indholdet af det, du har sagt, men at du ønsker dit navn pseudonymiseret, fordi det skader dig:

Hvis original-kilden fjerner dit navn og bruger et pseudonym i stedet, forsvinder du automatisk ud af søgemaskinerne ganske hurtigt, da de hele tiden opdateres.

EUs dom over Google

En EU-dom giver dig mulighed for at bede Google og andre søgemaskiner fjerne links til indhold, du mener er upassende, udateret og irrelevant. Udfyld formen her:

Hvis du ikke kan få original-kilden eller Google til at fjerne det? Så kan du prøve at fortynde (drukne) søgeresultaterne. Det samme gælder, hvis du har fundet mere om dig selv, end du bryder dig om – eller hvis du gerne vil sikre dig fremadrettet.