Det siger lærere og elever

Eleverne...

caret-down caret-up caret-left caret-right
Pige 10. klasse

Jeg synes at foredraget var spænende og yderst informerende. Jeg kunne godt lide vi fik de forskellige browseres at se. Ad-blokerende var et rigtig godt punkt, jeg har helt klart tænkt mig at skaffe mig nogle.

Jeg synes det var en sjov test vi skulle lave, om torsdagen. Jeg tror dog ikke helt den var 100% korrekt Men alt i alt var det virkelig godt efter min mening.

Pige, 10. klasse

Jeg synes, at det var et godt foredrag, med en masse vigtig viden, da det er relevant for os unge.  Jeg lærte, hvor meget man bliver overvåget på nettet. Heldigvis, hjalp I med at løse problemerne, ved hjælp af diverse app´s. Jeg har downloadet både disconnect.me/disconnect på min computer og adblockfast.com på min mobil. Jeg mener, at de begge virker som de skal. 

Dreng, 10. klasse

Jeg syntes at foredraget var meget lærerigt, både fordi at det med internettet, og alt det med hvor farligt det kan være at gøre de forkerte ting på nettet. I har givet os nogle hjælpemidler til hvordan vi beskytter os bedre, og det er jeg meget taknemmelig for. I gav os nogle råd til hvilke programmer vi kunne downloade og man kunne høre at i var meget professionelle og at i havde styr på jeres del, så alt i alt et meget fremragende arbejde, og det er helt klart noget jeg vil tage med mig videre i mit liv.

Pige 10. klasse

Jeg synes det var et spændende foredrag, med rigtig mange forskellige informationer. Der var en masse ting som jeg slet ikke vidste og blev vildt overrasket over. Fx det med at der er nogle, som kan side og tage billeder af en med sit kamera. Og at de kan optage lyde fra ens mikrofon i mobilen.

Jeg synes det med, at man kan beskytte sig på den måde, med alle de forskellige hjemmesider og apps du har givet os, er rigtig smart. Har også installeret nogle af disse programmer.

Men det er helt vildt skræmmende, at man skal beskytte sig. Hvorfor må man ikke have privathed?   

Er rigtig glad for, at vide alt dette nu.

Pige, 10. klasse

Jeg synes, at det var et godt foredrag og man fik et godt indblik i at, hvor meget de sociale medier faktisk overvåger en via. Data. Det var vigtigt, at Pernille Tranberg fortalte om overvågning og stalking, da der er mange personer, der kan føle sig krænket over det. Det var spændene, at vi fik lov til at prøve at gå ind på de hjemmesider, hvor man havde muligheden for at stalke en anden person. Det var vigtigt, at Pernille Tranberg fortalte om lokalitet, fordi hun havde en pointe med, at diverse medier kan forfølge en, via lokalitet og data. 

Dreng, 10. klasse

Jeg synes at man fik en god viden, om hvorvidt man bliver "efterfulgt" på internettet. Og at det specielt er de store virksomheder og hjemmesider der "efterfølger" en, som fx Facebook.

Jeg fik også en god viden om hvordan man kan beskytte sig selv. Jeg fik downloadet 3 forskellige programmer, som hjælper mig med at holde min computer ren. Jeg synes selv, at jeg føler mig mere sikker på nettet, og føler mig mere bevidst, når jeg søger rundt.

Pige 10. klasse

Jeg vil gerne takke jer, for et lærerigt forløb om digital dannelse. Jeg er glad for, at have fået muligheden for, at vide mere om, hvad der sker på nettet. 

Jeg har efterfølgende fået installeret nogle af de anbefalede programmer. Jeg har også oprettet en ny mail bruger startpage, og er blevet meget mere fokuseret på hvilke konsekvenser, nettet kan have for min fremtid.

Pige 10. klasse

Jeg forbedrede min sikkerhed for min computer og mobil. Jeg lærte at det der foregår på nettet, forbliver på nettet. Alting har koder, alting har en speciel IP-adresse der gør det muligt for f.eks. En "hacker at kunne finde det som vedkommede/indiviet har forsøgt at slette. Billeder, videoer og eller en hjemmeside-adresse bliver gemt, uanset hvor mange gange det slettes. Disconnet - som er en adblocker-app, blev downloaded til min enhed, hvilket gør det muligt for mine apparater at forhindre uønskede annoncer, reklamer osv. Der nu tilfældigvis skulle poppe op på min skærm, som pop-op vindue.

Pige 10. klasse

det var ret utroligt at høre om hvordan folk kan stakle én inde på de sociale medier, og hvor farligt det egentlig er når man færdes rundt på nettet. Men det var spændende at høre om. 

Dreng 10. klasse

Jeg syntes det var helt fint, der var ikke så meget at komme efter for mig, fordi jeg vidste det meste af det der blev sagt.
men hvis man er lidt ældre, eller ikke ved så meget var det et fin foredrag, det er lykkedes dem at gøre det interessant, samtidig med at man fik noget ud af.

Pige 10. klasse

Først of fremmest tak for et lærerigt forløb. Det var meget spændende at lære noget nyt om digital dannelse.
Jeg er blevet mere opmærksom på at holde øje med, hvad jeg deler af billeder og beskrivelser på de sociale medier, da i fik mine øjne op for en helt ny verden bag computeren.
Efterfølgende har jeg installeret de fleste af jeres anbefalede programmer.

Lærerne...

Lærer, 10. klasse

Foredraget er vedkommende og mange studerende blev (ubehageligt) overrasket over, hvor let det er at hente oplysninger om andre. En del studerende fandt det meget relevant og det i en grad, så de vil dele deres nye indsigt med andre (kæreste og venner).

Lærer, folkeskole, Århus

Særdeles informativt, lærerigt og vedkommende foredrag, som både elever og lærere fandt direkte brugbart i hverdagen og i yderligere arbejde med de sociale medier.


Indfaldsvinklen med "digitale spor" er yderst aktuel, og for mange unge og voksne et stadigt nyt og "ukendt land". Netetik har hidtil været i fokus, mens sporene og de tekniske finurligheder ikke i samme grad har haft brugernes opmærksomhed.

Tiden er absolut til denne viden, som formidles på en levende og medrivende facon krydret med tydelige eksempler fra hverdagen.

Kan anbefales til alle unge og i lige så høj grad deres forældre."

Folkeskolelærer

Tak for sidst. Det var virkelig udbytterigt, og i øjeblikket taler vi om, hvordan vi kan give vores elever et lignende forløb næste år – både vores 9. og vores 10. klasser.