DIT OMDØMME ER GULD VÆRD

Når virksomheder rekrutterer og når uddannelsesinstitutioner godkender ansøgere, så googler de først. Opret offentlige profiler, der samlet set, over tid, bliver til din professionelle digitale profil.

Det, du gør digitalt i dag, påvirker dit liv i fremtiden. Ikke bare den korte fremtid, hvor dine digitale fodspor påvirker hvilke reklamer og tilbud, du får, når du surfer rundt. Men om et år eller 5 eller 10, vil det, du har delt i dag påvirke dine muligheder og hvor meget, du kan vælge og vrage.

En arbejdsgiver kan fyre dig på grund af illoyalitet, du kan få afslag på et job på grund af dit “Google-CV” eller du bliver afvist, før du kan komme i betragtning.

Omvendt kan en bevidst håndtering af dine data give dig den synlighed, du har brug for til at komme i kontakt med kommende kolleger og opgaver og job, der lige er dig. Og det er dét, jeg kan hjælpe med.

Opbygning af dit digitale brand handler om:

  • Når andre søger på dit navn, så er der blandt de første 30 søgeresultater indhold, der understøtter dig og dit professionelle brand og du kontrollerer mindst 5 af de første 10 henvisninger.
  • Når man klikker ind på de enkelte sider og profiler, så taler de din sag og understøtter dit brand
  • Du får gradvis mere magt over dine egne data og forstår, hvad de fortæller om dig
  • Du kan begå dig professionelt online; i dialoger og personlig markedsføring
  • Du erhverver bruger- og refleksive digitale kompetencer

 

Mål og teknikker

Teknikken er at du skal fodre søgemaskinerne med professionelle profiler og indhold. Jo mere professionelt indhold, du har, des mindre vil en privat opdatering synes.

Et par uheldige billeder eller kommentarer får mindre betydning, når de er omgivet af mange profiler, der viser din professionelle side. Du kan ikke altid kan fjerne dine private data, til gengæld kan du gøre meget for at fortynde dem.

Metoden består i at oprette en række professionelle og præsentable profiler med dit navn. Med en lille indsats fra din side, vil disse profiler ligge øverst på Googles søgeresultatlister, når andre søger på dit navn. Google CV er en populær måde at beskrive den første side (de 10 første søgeresultater) på dit navn.