Beskyt dit privatliv med et ‘kunstnernavn’

Du har ret til privatliv. Du har ret til at kunne lægge din fortid bag dig. Du har ret til at vaske tavlen ren. Det er menneskeligt at fejle. Det er umenneskeligt ikke at måtte fejle. Som ung skal du have mulighed for at leve dit liv uden at skulle forholde dig til fejltagelserne senere. Overvej derfor at bruge et kælenavn, kaldenavn eller bare et andet navn, som dine rigtige venner kender.

Et navnealias (pseudonym) kan give dig netop den beskyttelse, der gør din første tid på sociale medier mere tryg. At bruge et pseudonym er imod de fleste sociale mediers vilkår, hvorfor risikoen (omend meget meget, for ikke at sige uendelig lille) er, at din profil lukkes.

Du kan bruge tjenesten http://fakenamegenerator.com til at generere en komplet profil; man kan groft sagt sige hjælpe dig med at udfylde en profil med falske oplysninger.

Pointen er, at du skal lyve om din rigtige alder, bopæl, køn – ja sågar højde og vægt. Du får forslag til et navn, en e-mail og et telefonnummer, du kan bruge til at oprette en webmail. Gem din nye persona som en pdf-fil.

PS! Nu ved du så også, hvor nemt det er at oprette en falsk profil, der ser ægte ud.