Twitter; offentligt socialt medie til korte nyheder

Twitter er effektivt til at researche og til at bygge et brand. Bruger du dit eget navn får Twitter før eller siden en placering på side 1 på dit google-CV.

Alt er offentligt; profil, tweets og retweets. Eneste undtagelse er private beskeder mellem to personer, der følger hinanden.

Trigger warning

Twitter har et åbent developer API, dvs. alle, der kan programmere, kan hente data fra Twitter og bruge det til andre formål, f.eks. værktøjer til at håndtere flere konti, til at planlægge tweets, til at analysere egne tweets og til at analysere andre personer og deres tweets.

Sådan kommer du i gang med Twitter

Gå til https://twitter.com og Sign Up.

Du har to navne tilknyttet din konto: Dit twitter-handle (@kaldenavn) og dit “rigtige” navn . Du kan redigere det ene, men ikke det andet.

Google kigger især på dit navn, dit brugernavn, men også dit sidste tweet – særligt aktiviteten. Du skal bruge dit rigtige navn i mindst et af de to navne; kaldenavnet og brugernavnet.

Tilføj profiltekst, profilbillede og baggrundsbillede. Se billedstørrelser længere nede.

Efter design og opsætning finder du de første af dem, du vil følge. Vælg med omhu dit kommende videnscenter. Min personlige tommelfingerregel er, at der skal være mindst eet af de sidste 3 tweets, jeg vil retweete, før jeg kigger på hele profilen. Fra hele profiler skal der være mindst 2 tweets, jeg kan bruge, når jeg klikker ind på en profil, og scroller ned over den.

Retweet, når du vil bemærkes. Tweet når du vil vise, hvad du kan bidrage med. Indsæt links og billeder; det øger andres opmærksomhed. Jeg bruger selv favoritter (likes) til at sætte bogmærker. Brug #hashtags til at deltage i “samtaler” og gøre dine tweets søgbare. F.eks. kan du søge på #L2Sdk og tweete med dette hashtag, når du vil læse om eller dele tweets om digital dannelse.

For at få effekt, så start med 1 tweet om dagen. Er din Twitterkonto ny skal du måske vente 6 uger, før profilen er indekseret og kan findes ved en googlesøgning på dit navn, ellers kan du efter et par uger se, om din profil bevæger sig i forhold til tidligere søgninger.

hubspot-twitter-size-guide