Undervisning

Find et foredrag. 

Her kan du finde ekstra ressourcer til din undervisning. Oplægsholdere til folkeskole og gymnasium. Er du selv oplægsholder eller kender du een, du kan anbefale, eller vil du anbefale et "plug-and-play"-forløb så kontakt os endelig.  

Forløb, du kan kopiere og benytte i egen undervisning og digitale værktøjer til brug i din undervisning. 


Center for digital dannelse 

Har bl.a. dette foredrag for udskolingselever i grundskolen, eller elever på ungdomsuddannelser:

"Vi starter i øjenhøjde og sætter gang i en debat om sociale medier såsom Facebook, YouTube, Instagram og Snapchat. Målet er at skabe bevidsthed og refleksion omkring elevernes online adfærd, så de lærer at omgå hinanden og andre med forståelse, respekt og opmærksomhed når de færdes online.

Alle elever får relevant og brugbar viden, de kan bruge i deres digitale virkelighed. Under oplægget er der summe-pauser som skaber plads til refleksion. Oplægget kan med fordel suppleres med videre arbejde i klassen, hvor elever sammen etablerer digitale retningslinjer og pejlemærker for god stil online."

Læs mere om indhold og pris hos digitaldannelse.org

Imran Rashid

Læge og forfatter til SLUK! Kunsten at overleve i en digital verden

Imrad Rashids foredrag

"Mere end nogensinde før er der brug for viden om, hvad de massive digitale mængder information betyder for vores hjerne og krop. Og ikke mindst hvordan vi beskytter vores helbred i en digital brydningstid.

Den danske læge Imran Rashid har undersøgt, hvad det betyder for den fysiske og mentale sundhed at leve livet online og filtrere massive mængder data gennem hjernen. I bogen giver Imran Rashid sit bud på, hvordan du genvinder kontrollen over dit digitale liv og bruger tid på det, der er vigtigt for din sundhed og livskvalitet.

 

Pernille Tranberg

 

Journalist og forfatter til "Digitalt Selvforsvar", anerkendt foredragsholder i ind- og udland.

Fortæller om privacy, hvordan man snyder algoritmer og hvorfor det bliver mere og mere vigtigt at passe på sine data. Sponseret af Lærerstandens Brandforsikring (med forbehold for overtegning).

Søren Hebsgaard

Journalist. Holder foredraget "Mig & min SMARTE telefon" for elever i skoler og på ungdomsuddannelser og til deres lærere.

"Smartphones er indgangen til internettet og sociale medier, men det er også adgangen til informationer om telefonens ejer. Og så er der risikoen for, at sociale medier og det digitale univers kan forstærke og mangedoble de negative effekter af mobning og udelukkelse, så man skal forholde sig til ting som fx deling af billeder, som aldrig skulle være taget eller delt."

Find et forløb

Forslag til undervisningsforløb