Skjul din geo-lokation med en VPN

Det at kunne vælge sin egen lokation er godt, fordi mange services tracker dig efter, hvor du er, for at finde ud af så meget som muligt om dig. Hvilket land, du kommer fra, hvor du bor og arbejder og hvem du handler hos. Skjul din geo-lokation med en VPN-service.

VPN står for Virtual Private Network og er en service, som giver dig mulighed for selv at ‘bestemme’ din lokation (altså hvor du befinder dig lige nu geografisk), og som også kan beskytte dig på fx offentlige wi-fi-forbindelser.

Når du surfer følger din ip-adresse med. Den fortæller, hvor du sidder geografisk lige nu. Når du søger på google, fortæller siden samtidig, hvor google vurderer, at du opholder dig lige nu og så tilpasses søgeresultatet til dér, hvor du opholder dig.

De fleste hjemmesider er kodet til at aflæse dem, der besøger siden og geo-lokation bruges bl.a. for at vælge det rigtige sprog for dig. Andre gange kan det være for at give dig rettigheder; du kan f.eks. se dr.dk og alle TV-udsendelserne, når du sidder i Danmark, mens du ikke kan se de britiske, amerikanske og mange andre TV-kanaler.

Med en VPN-service kan du erstatte din egen ip-adresse med en ip-adresse fra et andet land og dermed snyde koderne. F.eks. kan du med Operas VPN se nbc.com (men ikke abc.com), når du har valgt en server i USA.

Sådan gør du:

Opera er en browser, der har en indbygget, gratis, VPN-service.

Installer Opera og vælg indstillinger.

Scroll ned til VPN > Sæt hak ud for Aktiver VPN

 

Luk for indstillinger. I browservinduet klikker du på den grå VPN-knap.

Skub skyderen fra Deaktiveret til Aktiveret:

 

Vælg mellem lande eller “optimal placering” (vælger den hurtigste ledige server):

 

Når du bruger VPN nedsætter du downloadhastigheden. Du kan købe dig til en mere stabil, hurtigere service og flere lande.

 

 

Flere indlæg om samme emne