Hvor dyrt er hosting?

Hvor dyrt er hosting?

Det er meget forskelligt, hvad hosting koster. Det kommer meget an på, hvor du vælger at købe det.

Der er jo naturligvis nogle firmaer, der har lagt sig i den dyre ende af skalaen, hvor du får lov til at betale mange tusinde kroner hver eneste måned for at have hosting hos dem. Men omvendt er der også en lang række firmaer, der bevidst har lagt sig i den billige ende for personer, der bare har brug for at have en enkelt hjemmeside kørende.

Hvor meget skal jeg betale for hosting af mine hjemmesider?

Det kommer meget an på, hvor meget du forlanger af din hostingudbyder. Hvis du har brug for utroligt meget power, meget support og en enorm mængde plads på serverne, kan det være nødvendigt at betale en del for din hosting.

Men har du bare brug for at hoste en enkelt lille hjemmeside eller to, skal du ikke betale for meget for din hosting. Det er der simpelthen ingen grund til. I det tilfælde kan du sagtens nøjes med en udbyder til et par hundrede kroner om året.

Kan hosting være gratis?

Ja, du kan godt finde gratis hosting derude, men det er meget sjældent umagen værd at gøre brug af det. Ofte er det i forbindelse med et sub-domæne, hvor du får lov til at kalde din side minside.gratishost.dk eksempelvis. Du får sjældent lov til at gøre brug af dit eget domæne, hvis du vælger denne løsning.

Dernæst skal du heller ikke forvente særlig meget power fra udbyderens side af. Din hjemmeside kommer med stor sandsynlighed til at køre langsomt, og der kan være krav om, at du skal have reklamer eller lignende på din hjemmeside for at få lov til at bruge den gratis hosting.

Skal jeg låne penge til hosting?

Lån nemt penge her, hvis du har brug for det. Men skal du låne penge til hosting? Ofte er det ikke den bedste idé, da hosting er en løbende udgift, og på den måde skal du jo låne penge igen om et års tid, når abonnementet skal fornyes.

Det er selvfølgelig op til dig selv at bestemme det, og hvis det er det eneste, der står i vejen for dig at lave din hjemmeside, kan du da godt overveje at få dig et lån til at lancere din hjemmeside. Men det er en god idé lige at overveje det en ekstra gang, inden du ansøger.

Hvor lang tid binder jeg mig?

Når du tilmelder dig hosting, hvad enten det er i udlandet eller hjemme i Danmark, vil du ofte være ude for, at du binder dig i 12 måneder af gangen. Nogle steder kan du godt betale en måned af gangen, men så er det som regel også dyrere, end hvis du betaler for et helt år hver gang.

Derfor skal du også regne med at betale 12 x den pris, du bliver præsenteret for, da udbyderen typisk vil skrive “hosting for 19 kroner om måneden” – men når du så opretter dig, er der 12 x 19 kroner, du skal betale – samt ofte et oprettelsesgebyr for at komme i gang.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.